Yıllardır şahit olduğum bir olgu var. Avrupa’da ve Amerika’da ne oluyorsa zamanla aynısı bizim başımıza geliyor. Örneğin 10 yıl öncesine dek “Avrupa nüfusu yaşlandı, bizim nüfusumuz ise genç, bize muhtaç kalacaklar” diyorduk. Artık diyemiyoruz çünkü bizde de doğurganlık azaldı ve nüfusumuz yaşlanmaya başladı.

AVM’ler için de aynısı olacak. Özellikle Amerika’da AVM’ler birbiri ardına için kapanıyor. Çünkü insanlar artık online alışverişi tercih ediyorlar. İstediğiniz her şey hem sadece bir tık ötenizde hem de daha ucuz. Ayrıca aynı ürünün birçok markasını görme ve hakkındaki yorumları inceleme şansınız var. Ürünler evinize kadar da geliyor. Hala ayakta kalabilenler AVM’ler ise orayı bir yeme-içme yeri, eğlence ve temalı park haline getirenler.

Şu anda Türkiye genelinde 410 AVM var ve her bir AVM’de ortalama 300’e yakın kiracı var. İnternetten satışlar arttıkça bu AVM’ler sadece vitrinlerine bakılan, ürün beğenilen ama satın alınmayan mağazalar ila dolu olacaklar. Geriye sadece kafeteryalar ve restoranlar kalacak çünkü insanların yeme, içme ve sosyalleşme dürtüleri devam ediyor. Yeterince yeri olan AVM’ler çocuklar ve yetişkinler için eğlence merkezleri ve parklar oluşturarak değişime uğrayacak, olmayanlar ise kepenk kapatacaklar. Zamanla göreceğiz.

15-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter