Çok hızlı akan ve giderek şehirleşen hayatta doğadan uzaklaşıyoruz. Halbuki doğa iyileştirir. Ormanda bir patikada koşmak, bir gölün etrafında yürümek veya içinde yüzmek, dağ havası almak, kısacası doğada vakit geçirmek insanların en iyi stres atma, rahatlama ve dinlenme yöntemidir. Büyük doğal park alanları çok caziptir bunun için.

Bu sebeple Hatay’da Milli Park Alanlari oluşturarak hem çevre korunmalı hem de doğal hayat eğlenceleri sunulmalıdır. Bir doğa ve çevre uzmanı değilim ama bence Hatay’da en az 3 yer Milli Park olma potansiyeline haiz.

1. Balık Gölü: Kumlu’daki bu doğa harikası gerçekten görülmeye ve korunmaya değer. Gölde yüzme ve etrafında yürüme imkanları var.
2. Kılıç Dağı ve Sahili: Samandağ’ın güneyindeki bu dağ, bozulmamış sahili ve falezleriyle hem denize girmek hem de doğa yürüyüşü yapmak için uygun.
3. Beşikgöl Mesire Alanı: Amanos Dağlarının Dörtyol sınırlarında kalan bu yer gerek temiz havası ve gerekse çam ormanıyla ziyaretçilerine doğa yürüyüşü ve mesire imkanı veriyor.

Bu parklar için çevre ve turizm bakanlığı, valilik, belediyeler ve STK’lar bir araya gelmeli ve planlama yapmalı. Eğer geç kalınırsa bu doğal güzelliklerimizi kaybedebiliriz. Siz ne dersiniz?

27-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter