Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB) Hatay Deniz Otobüsü (HADO) projesini yani İskenderun’dan Gazimağusa ve Beyrut’a yapılacak deniz otobüsü seferlerini bir an önce başlatmak istiyor. Bunun için İskenderun’daki Atatürk Anıtının arkasındaki iskeleyi devralıp üzerine kafeterya, free shop ve bekleme salonu olan bir gümrük sahasına çevirmek istiyor. İskenderun Belediyesi (İB) ise haftada sadece bir gün yapılacak seferler için iskelenin halkın kullanımına kapatılmasını uygun görmüyor ve gümrük sahasının dışarıya taşınmasını istiyor.

Araştırmalarıma göre HBB 24-Ocak-2018’te basın toplantısı gerçekleştirerek izinler, sefer fizibilitesi, gemi iskelesi gibi çalışmaları tamamladıklarını ilan etmiş ve 23-Nisan-2018’de seferlere başlamak istediklerini belirtmiş. Ama gemi Haziran’da gelmiş. İskele meselesi ise hala çözülememiş. Tüm bunlar sürerken HBB’nin kiraladığı Yunan bandıralı deniz otobüsü 14-Haziran-2018’den beri İskenderun limanında yatıyor. Yani bu deniz otobüsü için 3 aydır gemi kirası, liman ücreti, gemi personel ücretleri, gemi bakım masrafları vesaire ödenmeye devam ediyor.

Görünen o ki HBB bu projeyi iyi planlayamamış. Örneğin İB ile iskele konusunda yazılı bir mutabakat yapmamış. HADO projesinin Hatay ekonomisine katkı yapacağından şüphem yok. O yüzden HBB ve İB siyasi çıkarlarını bir yana koyup bir an önce çözüm üretmek zorundalar. Bu israf edilen ve boşa giden parada hepimizin hakkı var.

19-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter