Arda Turan Türkiye’nin hala aktif olan en kariyerli futbolcusu. Ama ne yazık ki artık kariyeriyle değil vukuatlarıyla haber oluyor. Son yaptığının iler tutar yanı yok ve cezasını çekmeli.

Arda’yı tanıyan ve onu seven bir futbolcu dostumla konuştum bu konuyu. Özellikle kariyerli ve büyük takımlarda oynamış futbolcularda bu tür bir ruh hali, yani “ben istediğimi yaparim, istediğimi alırım” durumu sıkça görülen bir durummuş ve daha duyulmamış, üstü kapatılmış buna benzer çok olay oluyormuş.

Türkiye’deki futbolcu menajerleri sadece yeni kontrat zamanı ortaya çıkıp ‘simsarlık’ yapıyorlar. Futbolcuların onların velinimeti olduğunun, onların performanslarını yükseltmek, yeteneklerini geliştirmek ve mukayyet olmakla mükellef olduklarının farkında değil çoğu.

Bence medya da mesul bu durumdan. Yaptıkları aşırı övgüler yüzünden Arda’nın psikolojik gelişimi engellendi ve şöhreti hazmedemedi.

Değerlerimizi çok çabuk kaybediyoruz. Yeterli eğitim vermeden atıyoruz gençlerimizi aslanların önüne. Yeni spor bakanımızı tanırım ve güvenirim. Bu konuya el atacağına ve çözümler üreteceğine inanıyorum.

10-11-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter