İskenderun Belediyesi Meydan Mahallesinde bir Taziye Evi projesini tamamlamak üzere. Çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları bitince hizmete açılacak. Şimdiden hayırlı olsun. Lakin bir Meydan Mahalleli olarak hem seviniyorum hem de üzülüyorum.

Seviniyorum çünkü halktan bu yönde bir talep var ki Belediye böyle tesisler açıyor. Sanırım Belediye artık her cenaze evi için çadır, sandalye ve masa taşımak yerine sabit bir yerde hizmet vermek istiyor. Ayrıca her türlü havaya karşı korunaklı ve otoparkı olan bir yerde taziyeleri kabul etmek vatandaşımızın da tercih edeceği bir durum olsa gerek.

Üzülüyorum çünkü halkımız kendi evinde taziyeleri kabul etmek yerine belediyenin ‘ücretsiz’ tesislerini tercih edecek. Yani evi kirlenmesin, çayla, kahveyle, yemekle uğraşmasın, belirlenmiş bir saat dilimimde taziyeleri kabul etsin ve ardından ceketini alıp evine gitsin istiyor.

Halbuki cenaze evleri uzun zamandır birbirini görememiş akrabaların ve dostların bir araya geldiği, Efendimizin (SAV) tavsiyesi üzerine ölümü hatırladığı, rahatça ağlayabildiği, müteveffayı andığı, akrabaların hizmette yarıştığı sıcak bir ortam sağlıyordu. Belediyenin taziye evi bu sıcaklığı verebilirmi? Yurtdışında bu taziye evlerinin ‘soğukluğunu’ yerinde görmüş birisi olarak veremeyeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.

23-01-2019

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter