31-Mart-2019 Belediye Seçimlerine çok az zaman kaldı. Bu seçimler 2018 genel seçimlerinde olduğu gibi yine Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı adayları arasında geçecekmiş gibi görünüyor. Gönlümden geçen bu seçimlerin partiler arasında değil de adaylar arasında geçmesi.

Bir şehrin insanını direkt olan en çok etkileyen siyasi karar yerel seçimlerdir. Çünkü vatandaş tanıdığı ve bildiği bir insana, kabiliyetine ve vizyonuna güvenerek, yaşadığı şehri teslim etmek için oy verir. Eğer seçtiği kişi başarılı olursa gurur duyar. Ona oy vermeyen ama seçildikten sonraki icraatini beğenenler de bir sonraki seçimlerde ona oy verir ki güzel icraatlar devam etsin.

Size bir örnek vereyim. Michael Bloomberg tam 3 dönem, yani 12 yıl üst üste New York Belediye Başkanlığı yapmış. İlk seçildiği yıl olan 2001’den hemen önce Demokrat Parti’den Cumhuriyetçi Partiye geçmiş. 2001 ve 2005’te Cumhuriyetçi olarak seçim kazanmış. 2009’da 3. kez aday olmadan önce Cumhuriyetçi Parti’den istifa edip Bağımsız olarak adaylığını koymuş ve yine seçilmiş. Yani halk onu hangi partiye giderse gitsin oylarıyla takip etmiş. Belediye Reisliğini bırakmasının üzerinden 6 yıl geçmesine rağmen New Yorklular hala ondan övgüyle bahsediyor. Bloomberg bir sonraki seçimlerde A.B.D. başkan adayı olması beklenenlerden birisi.

Geçen akşam katıldığım bir programda Michael Bloomberg ile sohbet etme imkanım oldu. Kendisi İstanbul’u çok seviyor. Tayyip Bey ile de geçmişte birkaç defa görüşmüşler. Bana Tayyip Beyin kendisine çok iyi davrandığını söyledi.

Bloomberg 52 milyar dolar servetiyle dünyanın en zengin 11. adamı. Başarılı bir işadamı olarak sahip olduğu tecrübeyi ve vizyonu başarılı bir şehir yönetimine de taşımış.

AK Parti İskenderun Belediye Başkan adayı Fatih Tosyalı da çok başarılı ve zengin bir ailenin üyesi. Aynı Bloomberg gibi tecrübesi ve vizyonu ile İskenderun’u ileri götüreceğini düşünüyorum. İskenderun’umuz için en hayırlısının olması dileğiyle.

Dipnot: Fatih Beyi hayatımda görmedim ve tanımıyorum.

11-02-2019

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter