Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve beraberinde gelen bakan, milletvekili ve AK Parti yetkililerinden oluşan bir heyet Birleşmiş Milletler toplantıları için Amerika Birleşik Devletlerine geldi.

Tayyip Bey her zamanki gibi kuşatıcı ve lider fıtratının bir tezahürü olarak biz Türk toplumunun ve diğer müslüman toplum liderleriyle bir araya geldi. Ardından da halka açık konuşmasıyla 2,000’den fazla insana hitap etti. Türkiye’nin müslüman ümmetin çıkarlarını ve haklarını korumak adına neler yaptığını anlatarak gönülleri fethetti. Amerika’da yaşayan Türkler bakanlarımıza bizzat soru sorma, problemlerini dile getirme ve yardım isteme şansına sahip oldu.

Ben de bu vesile ile Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik Beyler ile görüşme ve sohbet etme imkanına sahip oldum.

Amerika dünyanın en önemli siyaset ve ekonomi merkezi. O yüzden Amerika’daki Türk ve müslüman varlığının güçlü bir lobi haline gelmesi şart. Tayyip Bey bu seyahatinde Amerika’da yaşayan Türk ve müslümanlarla birçok program vesilesiyle bir araya gelerek bu arzusunu iletmiş oldu.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter