Şu ana kadar yapılan 30 yaş üstü transferlerlere bakarak denilebilir ki Fenerbahçe bu çok tecrübeli, sonuca odaklı ve fakat “kullan at” denebilecek kadroyla şampiyonluk hedefliyor. Başkan Ali Koç ve futbol takımı kurmaylarını bu tür bir planlamaya şu sebepler yönlendirmiş olabilir:

  1. 6 senedir gelmeyen şampiyonluğun bu sene mutlaka kazanılmak istenmesi.
  2. Takım harcama limitlerine uyma zorunluluğu.
  3. Bonservis ücreti ödenmemesi.
  4. Başakşehir FK’nin geçen sezon ligin en yaşlı takımı olmasına rağmen şampiyon olması.
  5. Transfer edilen yaşlı oyuncuların kariyerli olması ve geçtiğimiz sezon takımlarında gole çok katkı yapmış olmaları.
  6. Rakip takımlardan oyuncular alındığı için rakiplerin gücünün azalacağının düşünülmesi.
  7. Seneye yapılacak başkanlık seçimlerine kupa(lar) kaldırmış başarılı bir başkan ve yönetim kurulu olarak girmek istenmesi.
  8. Bu sene daha fazla maç oynanacağı için kadroyu geniş tutmak.

Peki bu kurgulanan takım ne yapar diye düşünelim biraz. Yaşlı ve genelde hücuma dönük oyunculardan kurulu bir takım olacağı için çok fazla koşamaz ve oyunu geride kabul edip hızlı çıkan takımlara karşı zor duruma düşebilir. Önde baskı ile oynayamaz çünkü oynarsa rakip futbolcular arkaya atılan her topla gole gidebilir. Nitekim geçtiğimiz sezon FB’nin yediği gollerin çoğu böyle. Atletik, hızlı ve ısıran stoperler alınarak bu sıkıntı asgariye indirilebilir. Aksi halde Fenerbahçe’nin dengeli futbol oynaması lazım. Koşucu ve atlet takım seven Erol Bulut’un bu takım planlamasına nasıl razı geldiği merak konusu.

Fenerbahçe çok risk alıyor bu sezon. Eğer takım bu sezon da başarısız olursa (dikkat edin şampiyon olmazsa demiyorum), Galatasaray ve Beşiktaş’a üstünlük kurup yenemezse, garanti performans alacağına inandığı yaşlı oyunculardan verim alamazsa, “arıza” oyuncular gider yaparsa bu durum Ali Koç, yönetim ve Emre Belözoğlu’nu çok sıkıntıya sokabilir. Bu kadar tecrübeli oyuncu arasında gençlerin yeterince süre alıp kendilerini göstermeleri de zor olacak. O yüzden Avrupa’ya Elif ve Vedat gibi karlı satışlar yapmak zorlaşacak.

Hem Ali Koç hem de Emre Belözoğlu çok iyi Fenerbahçeliler. Bu planlamayı doğru olduğuna inandıkları ve kulubü başarıya ulaştırmak için yaptıklarında zerre şüphem yok. O yüzden tüm kalbimle bu planların tutmasını ve Fenerbahçe’nin başarılı olmasını temenni ediyorum.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter