Rengarenk insan ve kültür mozaiği, zengin tarihi ve inanılmaz doğal güzellikleri olan bir şehir İskenderun. Çeşitli dinlere, mezheplere ve dillere olan hoşgörü ortamını, samimi insanlarımızı ve lezzetli mutfağını başka yerde bulmak zor. İskenderun’da doğup büyüdüğüm için kendimi çok şanslı kabul ediyorum. Bu yüzden olsa gerek olumsuz görüntüler hemen gözüme batıyor. Örneğin:

1. Pac Meydanında yapılan yol inşaatı tam bir keşmekeş. Bu haliyle hem araçlara, hem insanlara zarar verme ve tehlikeli kazalara sebep olma ihtimali yüksek. Trafik polisler ve işaretlerle inşaatın uzağından geçirilmeli. İnşaat firması, denetçi, karayolları, belediye, kaymakamlık toplanmalı ve çözüm üretmeli.

2. Büyük Çarşı İşhanı ise kırık camları, dökük sıva ve boyaları ile ilk şiddetli depremde çökecek metruk bina görüntüsü veriyor. Şehrin en işlek yerindeki bu binanın depreme dayanıklılığın test edilmesi ve eğer güvenli ise onarılması lazım.

3. Ambar Dolduran mahallesindeki “Eski Liman Kalıntıları” tabelasının da açıkcası neyi gösterdiğini anlamış değilim. Ben geriye kalan birşey göremedim. Ayrıca çocukluğunu o mahallede geçirmiş birisi olarak geçen 45 seneye rağmen hemen hiçbirşeyin değişmemiş olmasını anlamıyorum.

Yaşadığımız bu harika şehrin hakkını vermeli, güzelleştirmeli ve korumalıyız. Bu şehir hepimizin.

29-08-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter