Samimi ve şakacı insanları, binlerce yıllık tarihi, eşsiz doğal güzellikleri, herşeyi bulabileceğiniz çarşıları ve leziz mutfağıyla harika bir şehir Antakya. Ama bazı sorunları var. Bu problemler ve bana göre çözümleri şöyle sıralanabilir:

1. Harbiye Şelaleleri çocukluğumda ne ise hala o halde. Kafeterya ve restoranlar derme çatma. Yürüme yolları sarp ve engebeli. Şelaleleri gezmek için komando olmak lazım. O daracık yolda araç trafiğine izin verilmesi anlaşılabilir gibi değil. Harbiye’nin trafiğe kapanması, yeme-içmenin tek bir yerde toplandığı ve engellilerin bile gezebileceği bir park haline dönüştürülmesi doğru olacaktır.

2. Uzun Çarşı sokakları yürümek için ve özellikle engelliler için hiç uygun değil. Tekerlekli sandalyedeki halamı çukurlar, kırık taşlar ve düz olmayan yüzey sebebiyle birkaç kez düşürme tehlikesi geçirdim. Eminim yaşlılar da benzer sıkıntılar yaşıyordur. Yetkililerin el atması lazım.

3. Ulucami civarında ciddi bir otopark problemi var. O civarda yapılacak bir katlı otopark çözüm olabilir.

4. Antakya büyüme sancıları yaşıyor. Büyükşehir Belediyesi mastır plan hazırlamalı ve sadece plana uygun büyümeye müsaade etmeli.

Bir cazibe merkezi olan Antakya, bu problemler aşılınca daha da cazip hale gelecektir.

05-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter