Miami’de yaşayan müslüman toplum liderleri ile beraber kurduğumuz COSMOS (Güney Florida Müslüman Dernekler Birliği) olarak her sene bir gece düzenliyoruz. Bu programda bölgede yaşayan müslüman olmayan ama müslümanlara yardımcı olan STK’lara, politikacılara ve devlet görevlilerine yaptıkları hizmetlerden ötürü plaket veriyoruz.

Bu sene 9’uncusunu düzenlediğimiz ve Miami Konsolosumuz Burç Ceylan Beyin de teşrif ettiği gecede Miami Belediye Meclisi Üyesi Ken Russell, Miami Uluslararası Ziyaretçiler Konseyi Müdürü Annette Alvarez ve Florida Uluslararası Üniversitesi’nde Müslüman Dünya Kürsüsü açılmasında büyük maddi yardımlar yapan Alan ve Vivian Dimond plaketlerini aldı.

Gecenin sonunda ise yapımcılığını ve senaristliğini yaptığı harikulade belgesellerle Amerika’da milyonlarca insana İslamı tanıtan Alex Kronemer konuşmacımız oldu. Alex ile daha önce de çeşitli vesilelerle görüşmüştüm. Ama bu sefer daha uzun görüşme fırsatım oldu.

Alex sonradan İslamla şereflenmiş ve hayatı tamamen değişmiş birisi. 1998’de CNN’de canlı olarak yayınlanan Hac programı ile televizyona geçiş yapmış bundan sonra deyim yerindeyse Allah onu müthiş beğeni toplayan belgeselleri yapması için istihdam etmiş. “Muhammed: Bir Peygamber Mirası”, “Allah Beni Komik Yarattı”, “İslam’ın İçinden: Bir Milyar Müslüman Gerçekten Ne Düşünür”, “Sultan ve Aziz” bu belgesellerden sadece birkaçı.
Söylediği herşeyi yazarsam sıkılırsınız; o yüzden sadece birkaçını paylaşayım sizlerle:

  1. Bir belgesel fikrinin kafamda oluşması ile filmin gösterime girmesi arasında yaklaşık 3 sene geçiyor.
  2. Ben bir senaryo yazarken kendimi seyircinin yerine koyar ve konuyla ilgili hiç birşey bilmiyormuş gibi yaparım ki seyirci daha rahat anlayabilsin.
  3. İslam’ın güzelliklerini anlatırken dengeli olmaya çalışırımki gayrimüslim seyirciler “bu bir propaganda programı” deyip kanalı değiştirmesin.
  4. Eğer bir hikayenin sonu çok basit ise bilin ki o hikaye gerçek değildir.

Alex Kronemer’ın şu anda üzerinde çalıştığı proje ‘Rumi’. Hz. Mevlana’nın hayatını animasyonla anlatacağı belgesel 2020 başlarında gösterime girecek. Belgeseller sinema filmleri gibi para kazandırmadığı için ancak bağışlarla yapılabiliyor. Amerika’da yaşayan Türkler ve müslümanlar olarak bağışlarımızla bu tür hayırlı faaliyetlerin devam etmesine yardımcı oluyoruz.

24-02-2019

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter