Temiz dağ havası, güzel insanı, inanılmaz lezzetli tavası, tarihi hamamı ve camisi ile harika bir ilçe Belen. Yeni yapılan Abide ve Teras tesisleriyle de yeni bir çehre kazanmış. Lakin şehir büyüdükçe bazı sorunlar oluşmuş. Yollar dar kalmış, dik yokuşlu yollar bozulmuş. Bir de içme suyu ve kanalizasyon problemi var. Atik suyunun artık şehre gelmemesi de bir felaket. Ama şehir diğer hatlarıyla olumlu görünüyor. Belediye’nin aldığı ödül de bunun ispatı olsa gerek.

Çocukluğumda piknik için sıkça gittiğimiz, çam ormanları, serin ve temiz havasıyla çok güzel bir yayla Soğukoluk. Ama popülaritesini ve cazibesini yitirmiş. Yeni asfaltlanmış yollar haricinde geçmişte kalmış. Yollar hala dar ve kenarlarında yürüme kaldırımı yok. Anayolun neredeyse ortasında elektrik direği var. Karaağaç tarafından çıkılan tali yolda araba kullanmak çok tehlikeli ve korkutucu.

Hatay’ın İsviçre’si olma potansiyeli olan Belen ve Soğukoluk’un bence en büyük problemleri yol, su ve kanalizasyon. Mastır planlar yapılmalı, yollar genişletilmeli ve altyapı yenilenmeli. Global ısınmanın kendini hissettirdiği bugünlerde bizlere serin ve temiz hava sağlayan bu beldeleri korumak, geliştirmek ve güzelleştirilmek hepimizin görevi. Siz ne düşünüyorsunuz?

12-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter