Hataylıların refah ve gelir seviyelerini yükseltecek, hayatlarını güzelleştirecek projeler üretmek lazım. Bu projelerden bazıları şunlar olabilir:

1. Hatay’ı Katar, Kuveyt, B.A.E. gibi zengin Arap ülkesi vatandaşlarının lisan sorunu yaşamadan tatillerini geçirebileceği, emlak ve işyeri satın alarak yatırım yapabilecekleri bir cazibe merkezi haline getirmek.
2. Üç dine ait ibadethaneleri, binlerce yıllık tarihi eserleri, eşsiz doğal güzelikleri, lezzetli balıkları ve yemekleri olan Hatay’ı tüm dünyaya tanıtarak turist ve döviz çekmek. St Pierre Kilisesi, Habibi Neccar Camisi, Harbiye Şelaleleri, Arsuz, Titus Tüneli, Uzun Çarşı bunlardan sadece birkaçı.
3. Golf Sahalari açarak kış aylarında bile güzel havası olan Hatay’ımıza golf turizmini çekmek.
4. Buz Pateni Salonu açarak hem ailecek eğlenebileceğimiz hem de uluslararası yarışlar düzenleyebilecek bir spor merkezine sahip olmak.
5. Milli Park Alanlari oluşturarak hem çevreyi korumak ve hem de halkımıza doğal hayat eğlenceleri sunmak.

Bu projeleri gerçekleştirmek için valilik, belediyeler, ticaret odaları, turizm büroları, STK’lar ve işadamları mutat olarak bir araya gelmeli ve planlama yapmalı. Hatay’ımızın sahip olduğu büyüme potansiyeli dinamiğe dönüştüğünde hepimiz kazanacağız.

23-08-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter