Süper Lig’de bir Hatay takımı yok. Tarihte de olmadı. Hatırladığım kadarıyla sadece İskenderunspor 1984/85 sezonunda bu hedefe en çok yaklaşan Hatay takımı oldu. Durmuş’un yıldızlaştığı o senede Makzume’nin başkanlığı ve maddi desteğiyle lig liderliği yakalanmış ama bitime birkaç hafta kala yapılan hatalar ve şanssızlıklar yüzünden İskenderunspor o zamanki 1. Lige çıkamamıştı.

33 yıl sonra bir Hatay takımının Süper Lig’e çıkma ihtimali var. Hatayspor sezona fena başlamadı. Şu anda orta sıralarda ve en azından play-off’a kalma ihtimali var. Şu anda lider olan Gençlerbirliği takımının değeri 7 Milyon €. Hatayspor ise 4.5 Milyon € değerinde. Yani Süper Lige çıkmak için biraz daha değerli oyunculara ihtiyaç var. Bunun için maddi imkanları iyi olan ve vizyon sahibi Hataylılara iş düşüyor. Hatay’ın Süper Lig’e çıkması hem bu varlıklı insanların ve hem de ticaretlerinin reklamı olacaktır. Süper Lig Hatay’a da ekonomik olarak çok büyük katkılar yapacaktır.

Hatayspor’u yönetenler Süper Lig’e çıkmak için neye ihtiyaçları olduğunu tespit etmeli, bir plan ve program hazırlamalı ve bu varlıklı insanlara sunmalı. Eminim içlerinden biri veya birkaçı elini taşın altına koyacaktır. Ben Hatayspor’u artık önce Süperlig’de sonra da Avrupa kupalarında görmek istiyorum. Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?

23-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter