İş dünyası çeşitlilik ve farklılığın farkına vardı. Artık başarılı işyerlerinde daha çok kadın, değişik yaş gruplarından, farklı dil ve dinlerden, farklı altyapılardan ve kültürlerden insanlar var. Çünkü yapılan araştırmalara göre işyerinde çeşitliliğin şu faydalar sağladığı anlaşıldı:
1. Üretkenlik Artışı
2. Yaratıcılıkta Artış
3. Kar Artışı
4. İşçi Bağlılığında Artış
5. İşten Ayrılmalarda Azalma
6. Şirket İtibarında Artış

İşyerinde çeşitlilik sayesinde müşteri karşısında kendisine yakın hissettiği bir satıcı buluyor. İşyeri sahibi ise elemanlarından aldığı bilgiler ışığında değişik etnik ve kültür grubundan insanların isteklerine ve beklentilerine karşılık bulabileceği ürünler ve çözümler geliştiriyor. Çalışan elemanlar ise birbirleriyle farklı kültür ve tecrübelerini paylaşarak hem sinerji yaratıyorlar hem de eğleniyorlar. Bu kazan-kazan prensibi dünyadaki büyük holdinglerin globalleşen ve hızla değişen dünyaya adaptasyonu oldu.

Çok değişik etnik yapıları, farklı dilleri ve kültürleri barındıran Hatay’ımız da ‘işyerlerinde çeşitlilik’ prensibini uygulamaya geçirmeli. İşverenler başarı için daha çok kadın, Arapça bilenler, Aleviler, Suriyeliler işe almalı. Bu şekilde aramıza yüzyıllardır atılmaya çalışılan ırkçılık ve mezhepçilik tohumunun yeşermesini de önlemiş oluruz.

24-09-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter