Lider insanlar bence hızlı ve keskin karar verme ve ilk izlenimlerinde isabet etme yetenekleri ile öne çıkarlar. İşte size bir örnek:

18-Aralık-1994’te Fenerbahçe’ya başkan seçilen Ali Şen ertesi gün Vefa Küçük ile Monaco’ya giderek Teknik Direktör İviç’i alıp getirir takımın başına. Sezon biter ve yeni takım kurulma çalışmaları başlar.

Ali Şen Danimarka’da Marc Rieper adındaki oyuncuyu izlemeye gider ama Jes Högh’ü beğenir. Gelir İviç’e “Danimarka’da Jes Högh diye bir oyuncu gördüm, sen de git izle” der. İviç ona “Devlet Başkanı beni çağırdı gidemem” der. “Peki o zaman Danimarka milli maçına git izle” der Ali Şen. İviç bu sefer de “Zagreb’de federasyon toplantısı var, gidemem” der.

Ali Şen de bunun üzerine “Asya yakasında bir kulüp var adı Fenerbahçe. Git maaşını al, seni kovdum” der ve İviç’i kovar. Ertesi gün Selim Soydan’ı alıp Danimarka milli maçına giderler. Maç başladıktan 15 dakika sonra Selim’e sorar Högh nasıl diye. O da “Yere sağlam basıyor, işimize yarar” der ve Högh’ü alırlar. Bence Högh Fenerbahçe’de oynamış en kaliteli stoper/liberoydu. Uche ile harika bir ikili oluşturmuşlardı.

Bir liderin 20-30 sene ötesini görebilme gibi başka özellikleri de olmalı ama bence en mühimleri ilk izlenim ve hızlı karar vermedeki isabet.

10-10-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter