Geçenlerde 39 Milyar Dolar sermayesi ile dünyanın en büyük sigorta şirketlerinden biri olan AIG’nin Başkan ve CEO’su Brian Duperrault’ın özel konuşmacı olduğu bir programdaydım. Bay Duperrault 1973’te işe başladığında AIG’nin ne iş yaptığından haberi yokmuş. 40 sene sonra bu firmanın tepesindeki adam olmuş. Çok zeki, samimi ve rahat bir kişi. Konuşmasından ilginç notlar aldım ve sizlerle paylaşayım istedim.

  1. Hayalleriniz ve hedefleriniz olsun ama hepsi gerçekleşmezse kendinizi başarısız saymayın. Başarı sadece hedefe varmakla ölçülmez.
  2. En az benim kadar veya daha başarılı iş arkadaşlarım vardı ama ben içlerinden sadece ben CEO oldum. Bu işler o anki şartlara bağlıdır ve kısmet işidir.
  3. Sigorta bir bahis oyunudur.
  4. Müşterinizi çok iyi tanımalısınız ve beklentilerini öğrenmelisiniz.
  5. Konusunda uzman olan insanlarla çalışın.
  6. Başarılı bir yönetici olmak için çok zeki olmanız gerekmez. Ama zeki ve kabiliyetli insanlardan oluşan bir takımınız olması halinde başaramayacağınız birşey yoktur.
  7. Teknoloji çok hızlı geliştiği için sigortacılığın temeli olan risk değerlendirmesi de çok süratli değişmektedir.
  8. Eğer iyi bir sigortaya sahip olup olmadığınızı öğrenmek istiyorsanız size poliçeyi satan kişiden size tüm detayları anlatmasını isteyin.
  9. En çok çekindiğim tehlike siber tehlike çünkü mahiyeti ve etkileri bilinemiyor.

06-02-2019

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter