31-Mart-2019 Yerel Seçimleri artık geride kaldı. Ekonomik sıkıntılar, yükselen enflasyon, pahalılaşan hayat, artan işsizlik ve durağan piyasalara rağmen AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı iddia edildiği gibi tökezlemedi. CHP oyları ise HDP’nin doping oylarına rağmen uçuşa geçemedi. İyi Parti ve HDP geriledi. Bu sonuçlar Türk insanının Cumhur İttifakına hala güvendiğini ve erken seçim istemediğini gösteriyor.

Daha önceki bir yazımda da belirttiğim gibi Türkiye artık iki merkezli bir siyasete geçiş yaptı: Cumhur İttifakı ve Millet İttifakı. Cumhur İttifakının milliyetçi ve muhafazakar bir kimliği var. Ama Millet İttifakının bir kimliği yok. Beş benzemezin zoraki olarak bir araya getirildiği bir toplama takım gibi.

Önümüzdeki 4 sene boyunca seçim yok. AK Parti bu süreyi çok iyi kullanmalı, halkın güvenini boşa çıkarmamalı ve Cumhuriyet’in 100. kuruluş yıldönümünde ekonomisiyle dünyanın ilk 10 ülkesi arasına girmiş, güçlü, güven veren ve refah içerisinde yaşanılan bir Türkiye yapmak için çok çalışmalı.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter