Süper Lig sezonu bitmek üzere ve özellikle iddiası olmayan büyük takımlar yeniden yapılanmaya yöneldi. Fenerbahçe de bu takımların başında geliyor. Yaklaşık 40 senedir Fenerbahçe’yi çok yakından takip eden biri olarak benim de bir yapılanma planım var ve sizlerle paylaşmak isterim.

Teknik Direktör:

22-Nisan-2019’daki yazımda Ersun Yanal’ın görevine son verilmesini ve yerine Okan Buruk’un getirilmesini tavsiye etmiştim. (http://mehmetulutas.com/index.php/2019/04/22/fenerbahce-depresyon-yapiyor/) Fikrim değişmedi. Eğer Okan Buruk olmazsa Erol Bulut olabilir. İkisi de Süperlig’i tanıyan, büyük takımlarda futbol oynamış, büyük takım havasını ve stresini bilen, başarıya aç, çok transfer istemeyen ve gençlere şans veren hocalar.

Transferler:

Minimum bir stoper, bir sol bek, bir sağ bek, bir sol açık ve bir sağ açık ihtiyacı var. Bu 5 mevkiye de hızlı, atletik, tempolu, yetenekli, A Sınıfı oyuncular alınması lazım. Bunların bir kısmı Türkiye’de oynayan oyunculardan olabilir. Örneğin Mert Hakan iyi transfer. Vedat giderse onun yerine onun gibi kuvvetli, çabuk ve pas yapabilen bir santrafor alınmalı. Onun yedeği olarakta bonservissiz olduğu için Papis Cisse alınabilir ve en az 1 sene fayda sağlar Hooijdonk gibi. Üçüncü santrafor da Ankaragücü’lü Gerson Rodrigues olabilir. Sağ bek için Rizespor’lu Morozyuk düşünülebilir. Sol bek için Trabzonspor’lu Novak olabilir ama Caner olmaz. Sağ açık ve sol açık için Türkiye’den tavsiye edebileceğim oyuncu yok. Yedek stoper olarak Gaziantep FK’lı Djilobodji olabilir. Bunların yanısıra gelecek vaadeden genç, atletik, hızlı ve kuvvetli oyuncular da alınmalı.

Gönderilmesi Gerekenler:

Hasan Ali hariç mukavelesi biten tüm oyuncularla (Tolga, Mehmet Ekici) el sıkışıp ayrılmalı. Eğer Hasan Ali’nin müzmin sakatlığı sorun olacaksa onunla da mukavele yenilenmemeli. Alper Potuk, Harun, Zanka, Tolgay, Jailson, Rodrigues, Mevlüt, Frey gibi mukavelesi devam eden ama oynadıkları sürelerde takıma katkıları pek az olan oyuncularla da yollar ayrılmalı ve bunların maaş yükünden kurtulmalı. Değerini bulan hangi oyuncu varsa satılmalı. Bunlar Vedat, Gustavo, Zajc, Jailson, Altay ve Ozan olabilir.

Kadro:

30 kişilik geniş kadrolara inanmayan birisiyim çünkü oynamayan oyuncu mutsuz olur ve etrafını da mutsuz eder. Bana göre takımın maksimum 20 tane ilk 11 kalitesinde oyuncusu olmalı: 2 Kaleci, 3 Stoper, 3 Sağ Bek/Açık, 3 Sol Bek/Açık, 6 Orta Saha, 3 Santrafor. 4-5 tane de 20 yaş altı genç oyuncusu olmalı. Mesela İsmail Yüksek ve Ömer Faruk gibi.

Sistem:

Maça ve kadro yapısına göre değişmekle beraber 4-4-2 veya 4-2-3-1.

Artık giderek rekabetin arttığı, 6-7 takımın başa oynadığı ligimizde artık şampiyonluk kolay değil. O yüzden Fenerbahçe çok iyi kadro kurmalı, başına çok iyi bir hoca getirmeli, maaşları vaktinde ödemeli. Eğer çok ta iyi bir hava yakalarlarsa şampiyonluk zor değil.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter