FETÖcüler işledikleri haramları ve yaptıkları kanunsuzlukları şu şekilde rasyonelize ediyorlar:

FG Allah’ın görevlendirdiği “beklenen salih zat”tır. Allah’ı temsil ettiği için bırakın harama girmeyi, hata bile yapamaz, yapsa da sorgulanamaz.

Cemaat ise Allah’ın hizmetini görmektedir. Mensupları hayatın her alanında etkili olmalıdır. Devleti ve halkı onlar yönetmelidir çünkü bizleri onlar kurtaracaktır!

Bu mutlu sona ulaşmak adına yapılan herşey mübahtır. Zaten FG birkaç sene önce yaptigi bir konuşmasında “sizler hata yapmadınız” diyerek bütün cemaatini “temize” çıkarmıştır! İstisnai oldukları için bizlerin onları anlaması mümkün değildir. Başa gelen tüm sıkıntılar aslında kaderin bir cilvesidir ve hayırlıdır. Herşey sonunda çok güzel olacaktır!

Bu tür gruplara ‘kült’ deniyor. Kült lideri müntesiplerinden sıfır sorgulama ve yüzde yüz itaat bekler. Nitekim Gülenistler içerisinde bu kurala uyanlar yükselir, uymayanlar ise ya yerinde sayar ya da sürgün yerler. Seküler ve rasyonel insanlar için anormal olan bu durum Gülenistler için şarttır.

Peki bundan sonra ne olacak? Farklı düşünmenin ayıplandığı, sorgulayanlara kötü gözle bakıldığı ve dışlandığı bu yapı nasıl düzelecek? Özgür ve rasyonel düşünce nasıl ağır basacak? Bu bireyler nasıl sıyrılacak bu sarmaldan?

06-06-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter