Dünya 2019 yılını ekonomik ve politik krizlerle geçirecek gibi görünüyor. Türkiye de bu durumdan muaf değil. Zaten gerek içinde bulunduğumuz coğrafyanın problemleri, gerek yaşadığımız ekonomik sıkıntılar, gerekse maruz kaldığımız terör saldırıları ve darbe girişimleri yüzünden sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Yaklaşan yerel seçimler Türkiye’nin daha büyük sıkıntılar yaşamasını isteyenler için bir fırsat kapısı olabilir.

Hatırlarsanız 17/25 Aralık 2013 adli darbe girişimleri de 30 Mart 2014 yerel seçimleri öncesinde yapılmıştı. Sonrasında ortaya çıkan delillere göre bu darbe girişiminin seçimlerim hemen öncesinde, Şubat sonu Mart başı gibi yapılması planlanmış. Ama kendilerinden olmayan polislerin telefonlarını dinleyen FETÖ elemanları tayin-terfi konuşmalarından işkillenmiş ve işi bitiremeden tayin olma endişesi yüzünden darbeyi öne almışlar.

Bu seçimlerin çok çekişmeli geçeceği aşikar. Pusula ve sandık çalma/ekleme, siber saldırılar, terör ve gösteriler ile seçim sonuçlarına müdahale olabilir. Veya seçimlerde hile yapılmış gibi şayia çıkarabilirler. Milletçe uyanık olmalı, hemen gaza gelmemeli, sakin bir şekilde neticeleri takip etmeliyiz. Şayiasız, ahlaklı, temiz ve dürüst bir seçim yaşamak dileğiyle.

17-12-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter