A.B.D. artık en çok virüs vakasının görüldüğü ülke. Virüsün yayılmasını önlemek adına marketler hariç tüm işyerleri kapalı. Marketlerde alışveriş yapmakta zor. 1.5 metre kuralı uygulandığı için inanılmaz sıralar var. Dün markete gittim ama sırada 50 kişi görünce eve geri döndüm.

Salgın ekonomiyi de vurdu. Sadece geçen hafta 3 milyon insan işsizlik sigortasına başvurdu. Yani işsizlik oranı bir haftada %1 arttı. Herkes evden çalışıyor. Bu süreçte ne yazık ki işten çıkarma, ücretsiz izne yollama ve çalışma saatlerini azaltma gibi kritik kararlar bekleniyor.

Amerika’da insanların çok aktif sosyal hayatları var. Spor salonlarında egzersiz yapmak, maçlara gitmek, restoranlara ve bara gitmek, parti yapmak, tatile ve turistik gezilere çıkmak, plaja gitmek gibi aktiviteler hayatın vazgeçilmez parçaları ve bunların hepsi yasak. O yüzden birçok doktor ve üst düzey yetkili strese vurgu yapıyor ve evde stres atma yöntemlerini sıralıyor.

Bu salgının yarattığı en büyük problem bence belirsizlik. Kimse bu virüsün ne zaman ortadan kalkacağını ve işlerin normale döneceğini bilmiyor. O yüzden işler düzelene kadar evde kalın, çok yemeyin, düzenli egsersiz yapın. Yaratan hepimize sağlık, sabır ve kuvvet versin.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter