Bir beldenin geleceğinde iki zümre etkilidir: varlıklılar ve kültürlüler. Bunlar eğer dürüst, adil, cömert ve yardımsever olurlarsa, bulundukları beldeyi abad ederler. İşte bu yüzden Hatay’ın varlıklı, iyi eğitimli, kültürlü ve entellektüel ailelerine çok iş düşüyor.

Tosyalı, Ekinci, Abdülhayoğlu, Atakaş, Şahin, Sökmenoğlu, Mursaloğlu gibi aileler Hatay için şimdiye dek çok şeyler yaptılar. Ama Hataylılara nitelikli ve yüksek gelirli iş imkanları oluşturmak için yapabilecekleri daha çok şeyler var. Örneğin:

1. Yatırımlarını Hatay’a odaklayıp katma değeri yüksek iş sahaları açabilirler.
2. Bilgisayar, siber güvenlik, internetten reklam/satış, muhasebe, vergi ve benzeri nitelikli işler için eleman yetiştiren ve yabancı dil öğreten meslek okulları kurabilirler. Böylece sahip oldukları işyerleri için gerekli nitelikli eleman sorununu da çözmüş olurlar.
3. Kadim dostluklarını kullanarak otomobil üreticilerini, dağıtım şirketlerini, telekomünikasyon devlerini ve bilişim şirketlerini Hatay’da fabrika, genel merkez, iletişim merkezi gibi işyerleri açmaya ikna edebilirler.

Bu ailelerin hiçbirini yakından tanımıyorum. Ama geçmişte yaptıkları güzel şeylere bakarak daha iyilerini yapmak için hem maddi imkanları, hem bilgi birikimleri, hem de iyi kalpleri olduğuna inanıyorum. Neticede ne verirsen elinle, onlar gelir seninle.

25-08-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter