Fenerbahçe şu an itibariyle ligde kümede kalma sınırında ve kupadan elendi. Elinde sadece UEFA kupasını alma ihtimali kaldı ki o da gerçekçi değil. Peki ne oldu bu takıma?

  1. Önce Teknik Direktör (TD) kötü dendi. Hoca değişti, durum değişmedi. Bir daha TD değişti ve Ersun Yanal geldi, o da hüsran oldu.
  2. Takım kaliteli değil dendi. Ama piyasa değeri 70 milyon avro olan bir takım bu kadar kötü olamaz. Neticede Başakşehir 52 milyon avro değeri olan bir takım ama ligde açık ara lider.
  3. Comolli kötü transferler yaptı dendi. Ama adamın elinin kolunun bağlı olduğunu, bonservis parası ödenemeyeceği için sadece bonservissiz veya kiralık oyuncu alabileceği unutuldu.

Bence sorun yukarıdakiler değil ama şunlar:

  1. Daha sezon başında potadan uzaklaşılınca geriye takımı motive edecek bir hedef kalmadı.
  2. Takımın yaklaşık yarısının mukavelesi sezon sonunda bitiyor, bunların çoğu kontratlarının yenilenmeyeceğini bildiği için kendilerini sıkmıyorlar ve yeni takımlarına sağlam gitmek istiyorlar.
  3. Kiralık oyuncular sakatlanmadan sezonu bitirip eski takımlarına dönmeyi istiyorlar.

Bütün bunların ışığında Fenerbahçe daha fazla borca girmekten sakınmalı, sezon sonunda ayrılacağı oyuncuları bu devre arasında yollamalı, yollayamıyorsa kadro dışı bırakmalı ve gelecek sene takımda kalacak oyuncularla yola devam etmeli. Evet Ali Bey için riskli bir seçim olur ama bence en iyi çözüm bu.

25-01-2019

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter