Öncelikle söymeliyim ki Ali Koç’u şahsen tanımıyorum. Ama babası Rahmi Beyle ufak bir sohbetimiz olmuştu. Rahmi Bey bir centilmen, oğlunun da öyle olduğunu tahmin ediyorum. Neyse gelelim asıl meselemize.

Evet Ali Bey şu anda sportif olarak başarısız. Ersun Yanal’ı da sayarsak şimdiden 3 teknik direktör eskitti. Son 2 senede takım kupa alamadı, Avrupa’da yok. Ama uzun vadede umutluyum çünkü kulubü maddi bataktan bence sadece Ali Bey çıkarabilir. Kendi cebinden koydukları, şirketlerinden verdirttiği sponsorluklar, kişisel dostluklarını kullanarak düzenlediği yardım kampanyaları ile kulübe şu ana dek 200 milyon $ para sağladığı söyleniyor.

Ayrıca yaşadıklarından da ders aldığını, futbol piyasasının hinliklerini öğrendiğini ve kendisini geliştirdiğini düşünüyorum. Bu sene değil ama ileride şampiyonluklarda gelecektir. O yüzden Ali Koç devam etmeli.

Bence sezonun kalanını Emre Belözoğlu futbolcu/antrenör formülüyle bitirmeli. Sezon sonunda ise Erol Bulut veya Okan Buruk’tan birini getirmeli ama Emre’yi de yardımcı olarak tutmalı. Birçok futbolcu ile yollar ayrılmalı, satılan satılmalı ve yerlerine genç ve yetenekli oyuncular alınmalı.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter