Kasım 2020’de Amerikan Başkanlık seçimleri var. Eğer büyük bir sürpriz olmazsa Trump’ın karşısına Joe Biden çıkacak. Biden daha önce Başkan Obama’nın yardımcısıydı. Nedense bir önceki seçimlerde aday olmak istemedi. Ama bu sefer şansını deneyecek. Eğer kazanırsa Amerika’nın en yaşlı (78) seçilen başkanı olacak.

Şu anda salgın sebebiyle yaşanan sağlık, ekonomik ve işsizlik krizi muhalefet partisi Demokrat Parti’nin adayı olan Biden’in en önemli avantajı. Hatta şu anda hiçbir şey yapmasa bile kazanır diyenler var.

Bugün Biden’ın Müslüman Amerikalılara Açılım Koordinatörü, aynı zamanda kıdemli danışmanı olan ve benim kadim dostum Farooq (Faruk) Mitha ile görüştüm. Ona Kasım ayına kadar daha 6 ay olduğunu, o zamana dek virüsün etkilerinin azalması, ekonominin tekrar çıkışa geçmesi ve işsizlik oranın düşmesi ihtimalleri olduğunu anlattım. Ayrıca Demokrat partili seçmenlerin Biden’a ne Obama ne de Hillary’e verdikleri kadar destek vermediklerini, çoğunun ona “Trump gitsin de kim gelirse gelsin” diyerek oy vereceğini anlattım.

Trump ise tüm bu yaşanan krize rağmen hala dimdik ayakta. Kurnaz bir tüccar olan Trump basın toplantılarında elemanlarını fırçalıyor, gazetecileri azarlıyor ve böylece hala güçlüyüm mesajı veriyor. ayrıca Cumhuriyetçi Parti seçmenlerinin desteği arkasında.

O yüzden çok çekişmeli geçecek bir seçim olacak. Benim de yaşadığım Florida eyaleti seçimin kaderine direk etki edecek. Eğer Trump geçen seferki gibi Florida’yı alırsa yeniden seçilir diye düşünüyorum.

Eğer Trump’ı daha iyi tanımak ve gülümsemek isterseniz, geçen sene yazdığım şu yazımı okuyabilirsiniz.

http://mehmetulutas.com/index.php/2019/10/09/trump-hakkindaki-dusuncelerim-ve-bir-trump-hatiram/

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter