Vakıf kelimesi arapçadır ve ‘durma’ demektir. Vakıf masraflarını kendisi karşılayan, kendi kendine yeten ve toplumun geneline hizmet eden bir işletme demektir.

Vakıflar zengin ve cömert Türk insanın yüzyıllardır kurduklari hayır kurumlarıdır. Selçuklular ve Osmanlılar şehirlerde açtıkları okullar ve camiler, ticaret güzergahlarında yolcular ve tüccarlar için açtıkları hanlar ve kervansaraylar, hastalar için kurdukları şifahaneler ile milletin gönlünde taht kurdular.

Sadaka-i câriye olan vakıflar, insanlar bu gibi yerlerden yararlandığı sürece, bunları yaptıranlar, yapılmasına sebep olanlar, yol gösterenler ve destek olanlar, gerek sağlıklarında ve gerekse vefatlarından sonra ecir almaya devam ederler.

Günümüzde vakıflara daha çok ihtiyaç var. Özellikle zihinsel ve fiziksel engellilerimize eğitim ve istihdam, maddi imkanı olmayan başarılı öğrencilere burs, tarihi eserlerin bakımı ve korunması, tedavisi çok pahalı hastaların masraflarının karşılanması, vesaire konularda vakıflara ihtiyaç var. Zengin ve varlıklı insanlarımızı vakıflar açmaya davet ediyorum.

04-11-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter