Artık Süper Lig’de bir Hatay takımı var. 2 milyona yaklaşan nüfusu ile Türkiye’nin en büyük 13. vilayetinin takımı Hatayspor, kuruluşundan 53 sene sonra ilk kez Süper Lig’e çıktı. Hatayspor harika bir sezon geçirdi ve Süper Lig’e çıkmayı haketti. Bizlere bu mutluluğu yaşattıkları için binlerce kere teşekkür ediyorum.

Süper Lig çok zor ve rekabetli bir lig. Asansör takım olmamak için çok iyi takım, çok iyi hoca, çok iyi yönetim ama en önemlisi kaliteli oyuncular şart. Özellikle golcü ve kaleci çok iyi olmalı. Hızlı, atletik, tempolu, yetenekli, A sınıfı oyuncular alınması lazım. Hoca olarak takımı, şehri ve yönetimi çok iyi tanıyan ve artık Süper Lig tecrübesi de olan İlhan Palut’un geri getirilmesi mantıklı olacaktır. Büyük takımların ikinci şans bekleyen ve kendi takımlarında forma bulamayan Türk oyuncular da katkı yapabilir. Umarım yeni sezonda seyircili maçlar oynanır da coşkulu seyircimizin takımımızı ateşleme fırsatı olur.

Süper Lig UEFA Finansal Adil Oyun (Financial Fair Play) denetiminde bir lig. Dolayısıyla bütçe planlaması yapmak ve borç batağına takılmamak çok önemli. Gelen para da giden para da kayıt altında olmalı. Örneğin Trabzonspor’un şu anda maruz kaldığı “1 sene Avrupa’dan men” cezasının sebebi UEFA’ya nereden bulduğunu açıklayamadığı veya ikna edemediği gelirler.

UEFA’nın mali denetimine takılmayan gelir kalemleri reklam ve sponsorluklar. İşte burada Türkiye’nin 14. büyük ekonomisi olan Hatay’ın maddi imkanları olan ve vizyon sahibi işadamlarına, yani Recep Beye, Halil Beye, Fuat Beye, Nazım Beye, Timur Beye ve diğerlerine büyük iş düşüyor. Hatayspor’un Süper Lig’de tutunmasına bu varlıklı insanların verecekleri reklam ve sponsorluklar etkin olacaktır.

Futbol takımlarının reklam gelirleri forma üstü reklamı ve stadyum içi reklam panoları gibi kalemlerdir. Sponsorluklar ise takımın isim hakkı, stadyumun isim hakkı, deplasmana seyahat giderleri, ayakkabı ve forma gibi malzemeler üzerinden olmaktadır. Örneğin Konyaspor, 2019-2020 sezonunda 32 farklı marka ile sponsorluk anlaşması imzalayarak en çok sponsoru olan kulüp olmuştur.

Süper Lig Hatay’a ekonomik olarak ta çok büyük katkılar yapacaktır. Özellikle oteller ve restoranların kupa maçlarıyla beraber en az 25 maç günü çok güzel iş yapacaklardır. Maçlar sayesinde binlerce yıllık tarihi, müzeleri, Harbiye şelaleleri, inanılmaz lezzetli mutfağı, künefesi ve diğer birçok güzellikleriyle daha çok gündemde olacak olan ilimize gelen yerli turist sayısı da artacaktır.

Hatayspor’umuza çok başarılı geçecek ve bizleri gururlandıracak bir sezon diliyorum.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter