Çocuklarımıza verebileceğimiz en güzel hediye ne ev, ne para ama kaliteli bir eğitimdir. İyi eğitimli bireylerinin topluma ekledikleri katma değer fazladır. Daha çok gelir elde ettikleri için yaşam kaliteleri de yükselir.

AK Parti hükümeti eğitimde müthiş işler çıkardı. Yeni okullar, yeni derslikler, yeni laboratuvarlar ekledi, öğretmen maaşlarında iyileştirmeler yaptı, müfredatı güncelledi ve diğer yeniliklerle Türkiye’deki eğitim seviyesini iyileştirdi. Dershaneleri kaldırarak hem FETÖ’nün gençlere kanca atmasını önledi, hem öğrencilerin haftasonu eziyetini kaldırdı hem de vatandaşın cebine nefes aldırdı.

Ama “iyi eğitim alması için çocuğumu özel okula göndermem lazım” algısı henüz tam anlamıyla değişmedi. Yıllık ücretleri 60-70 bin TL’ye kadar varan özel okullar vatandaşın bütçesini sarsıyor. Çocuğuna en iyi eğitimi aldırmak isteyen anne-baba bütçesini düşünerek çocuk sayısında kısıtlama yoluna gidiyor. Türkiye’de doğurganlık oranının 2.07’ye, yani minimum nüfus yenileme oranı olan 2.10’un da altına düşmesindeki ana etkenlerden biri de bu. Dolayısıyla nüfusumuz giderek yaşlanma tehlikesi ile karşı karşıya.

Bunları düzeltmek için şunlar yapılabilir:

1-İyi eğitim iyi öğretmenler ile verilir. İyi öğretmenleri Devlet okullarına geri çekmek için öğretmenlerimize maaş arttırımı, vergi azaltımı veya konut yardımı gibi teşvikler sunulabilir.

2-Eğitim kurumlarımızın performansları periyodik olarak kontrol edilmeli ve başarı/başarısızlık halka duyurulmalı. Başarıda ödüllendirmeli, başarısızlıkta ise düzeltmeler ve değişiklikler yapılmalı.

3-21. Yüzyılda sadece teknoloji değil eğitim şekilleri de hızla gelişiyor. Öğretmenlerimize sık aralıklarla eğitim seminerleri vererek bu gelişmeler hakkında bilgilendirilmeli.

4-‘Üstün Yetenekli’ öğrencilere kendi seviyelerindekiler ile aynı derslikte zeka ve becerilerine uygun eğitim verilmeli. Doğuştan kabiliyetli çocukların ileride Türkiye’nin karar vericileri ve yönlendiricileri olacakları bilinciyle onlara ihtimam göstermeli, hedefli ve özel eğitim vermeli.

5-‘Bir dil bir insan’ düsturu gereğince çocuklarımıza en az bir yabancı dili çok iyi öğretmeliyiz.

6-Çocuklarımıza daha ilkokuldan itibaren bilgisayar ve suni zeka dersleri vermeli ve sanal ortamlardaki tehlikeler hakkında bilgilendirmeliyiz.

Bütün bunları yaparsa yine ancak AK Parti yapar. O yüzden yola AK Parti ile DEVAM.

31-05-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter