Geçen hafta bir ilköğrenim okulunda kariyer gününe davetliydim. 6 değişik sınıftaki yaşları 8 ile 13 arasındaki öğrencilerle kariyerimi paylaştım. Onlara, onların anlayabileceği sadelikte mesleğimi ve kariyerimi anlattım, tecrübelerimi paylaştım. Her sunumun ardından soru-cevap bölümü oldu. Bazı çocuklar öyle enteresan sorular sordu ki inanamadım. Yine bazıları mesleğimin ince noktalarını bana anlattılar ki ağzım açık kaldı.

Kariyer günleri bence harika bir uygulama. Meslek seçmek için benim gibi ÖSYM sınavı tercihlerini beklemek doğru değil. Küçük yaşlardan itibaren değişik mesleklerin inceliklerini, iyi ve kötü yönlerini, eğlenceli ve sıkıcı taraflarını, kazanabilecekleri paraları ve başkalarını bizzat tecrübeli insanlardan dinlemek çocuklarımız için müthiş bir rehberlik hizmeti. Kesinlikle daha sık yapılmalı ve yaygınlaştırılmalı.

Ben gençlerimizden umutluyum. Onlara daha fazla bilim, daha fazla tarih, daha fazla bilgi ile donatmalı ve devamlı rehberlik yapmalıyız. Her zaman söylüyorum. Türkiye’yi bilim adamları, entellektüelleri ve zenginleri ilerletecek. Zenginlik baht ve kaderin işi. Bilim adamı ve entellektüel yetiştirmek bizim işimiz. Hepimize çok iş düşüyor.

09-12-2018

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter