Pazar günü Türkiye’de tatildeydim ve başkanlık ve parlamento seçimlerine tanıklık edebildim. Demokrasi bir kez daha galip geldi.

Görevdeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni hükümet sistemine göre %52.5 oyla Türkiye’nin ilk cumhurbaşkanı seçildi. Mevcut iktidar partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi tüm oyların yüzde 42’sini kazandı.

Hem Erdoğan hem de AK Parti için hak edilmiş bir zaferdir bu. 2002’den bu yana, AK Parti kapsamında, Türkiye ekonomisi ortalama yüzde 5’ten fazla büyüdü ve GSYH 3.500 $ ‘dan 10.500 $’ a yükseldi. Türkiye, IMF’ye borçlarını ödedi ve kendi yüksek teknoloji silahlarını ve insansız hava araçlarını üretmeye başladı. Ticari ve askeri uçakların yanı sıra otomobil üretimi de yapılıyor. AK Parti Türkiye’yi ayrıca, 2007, 2013 ve 2016 yıllarında üç darbe girişiminden korudu.

1946’dan bu yana yerleşik bir demokrasi ile Türkiye, diktatörlük, kısıtlı özgürlük ve ulusal kaynakların kötüye kullanımıyla uğraşan diğer Müslüman ülkelerin vatandaşları için rol modeli ve umut haline gelmiştir.

Yeni hükümet ve Türk vatandaşları için başarı ve ilerleme ve refah diliyorum.

Ayrıca, yeni sistemin ve seçim sonuçlarının Türkiye ve ABD’ye ilişkilerini geliştirmek için yeni bir şans sunacağına inanıyorum.

MEHMET Y. ULUTAŞ
Miami İli Asyalı Amerikalılar Danışma Kurulu Eski Başkanı

Dipnot:
A.B.D.’nin saygın ve yüksek tirajlı gazetelerinden birisi olan Miami Herald’da seçimlerle alakalı çıkan makalem. Sanırım bu yazı Amerika’da Türkiye lehine seçim sonrası yazılmış tek yazı.

Progress in Turkey
http://www.miamiherald.com/…/op-ed/sp…/article213881229.html

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter