Bu sabah gazetelere bakarken AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin’in TBMM kürsüsünde kendisine atılan tweetleri paylaştığı haberi gördüm. Özlem Hanımın başörtüsünü hedef alan bu iğrenç, cahilce ve ahlaksızca tweetleri görünce aklıma benim yaşadığım bir olay geldi.

Sanırım 2006 yılının sonlarıydı. Amerika’dan tanıdığım bir arkadaşım bana Ankara’ya gitmişken annesine uğramamızı ve bize verdiği parayı ona bırakmamızı rica etmişti. Çankaya’daki evine uğradık bu 80’li yaşlarındaki hanımın. Parayı verdik. Rakamı pek beğenmedi ama yine de aldı. Ardından kısa bir süre oturup konuştuk.

O sıralar cumhurbaşkanı seçimleri yaklaşmaktaydı ve eşi başörtülü olan Abdullah Gül’ün adaylığı gündemdeydi. Başörtüsünden bahis açılınca bize hayatım boyunca unutamayacağım şu lafı etmişti: “Sokakta başörtülü birini görünce boynunu koparasım geliyor”. Bu sözleri söylerken eliyle de nasıl boyun koparacağını göstermişti.

Ben 2007’den bu yana başörtüsüne saygının çok olumlu yönde değiştiğini düşünüyordum. Ama görülüyor ki hala “boyun koparmak” isteyen bir güruh var. Ben bu güruhun kendini bilmeyen bir azınlık olduğuna inanmak istiyor ve bunları Amerika’da siyahilere ırkçılık yapan bazı azınlık beyazlara benzetiyorum.

Bir sözüm de polislerimize. Lütfen size “kocam bana şiddet uyguluyor” diye size başvuran kadınlara daha ciddi yaklaşın, soruşturun ve tedbir alın. Bazı erkekler hakikaten ruh hastası oldukları için eşlerine şiddet uyguluyor ve sizin yapacağınız soruşturma bu durumun tespit ve tedavisinde ilk basamak. Unutmayın ki hiçbir kadın yuvası yıkılsın istemez ve size başvurduysa artık son raddeye geldiği içindir.

Türkiye artık müspet düşününen, bilinçli ve entellektüel insanların önde olduğu bir ülke haline dönüşmeli. Aksi taktirde olduğumuz yerde dolanır ve hiçbir yere gidemeyiz. İyi olanlar da kaçabilir. Nitekim gençlerimizin çoğu her fırsatta Avrupa’yı ve Amerika’yı eleştiriken “imkanım olsa kapağı Avrupa’ya ve Amerika’ya atarım” ikilemindeler.

Türkiye’nin ekonomisiyle, entellektüel insanıyla, kadın haklarıyla ve özgürlükleriyle lider bir ülke ve cazibe merkezi olması lazım. Lütfen bu kendini bilmezlere fırsat vermeyelim ve değer atfetmeyelim. Türkiye ve Türk insanı çok daha iyisine layık.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error

Enjoy this blog? Please spread the word :)

  • Follow by Email
  • Facebook
  • Twitter